vaerste

Kjøttdisken kommer til byen

Høsten 2024 settes det en ny standard i Fredrikstad. Værstetorvet åpner dørene og den lille verdensbyen får sin egen mathall.

Med inspirasjon fra andre storbyer vil Matværste inneholde åtte-ni street food-boder og flere delikatesseforretninger, deriblant en kjøttdisk drevet av to lokale matentusiaster. 

Pølsemaker Lars Kristian Edvardsen har drevet Manstad kjøtt & delikatesse i ti år, mens forfatter og kjøttelsker Jan-Erik Fjell har vært hans mest trofaste kunde i en årrekke. 

- Vi gleder oss til å tilby kvalitetsvarer. Og vise at god kvalitet nødvendigvis ikke koster så mye som folk tror.

De siste fem årene har Jan-Erik mast om at Lars må flytte delikatessene sine nærmere folket, men selv om det har vært flere tilbud i Fredrikstad har Lars ventet på det rette.

Da muligheten på ”Matværste” dukket opp var meldingen fra Lars til Jan-Erik enkel og grei: 

- Jeg kjører på om du blir med som investor.

Det var ikke behov for betenkningstid, så nå teller de ned til en ny æra på matfronten.

Jan-Erik kan nesten ikke vente på de spenstige modningsskapene som skal pryde fronten av disken, mens Lars mener de trenger hver eneste time for å komme i mål.

De gleder seg begge til å tilby Fredrikstads befolkning kortreist kjøtt av ypperste kvalitet og selv om Jan-Erik overlater driften til Lars kommer han til å tilbringe mye tid i disken. 

Han leker seg også med tanken på en leilighet hvor han bare er en heistur unna delikatessene.

Hør podkasten med gründerne bak kjøttdisken på Matværste!