– Her er det idéelt fordi vi har nærheten til FFK, Stadion, Stjernehallen og ballklubben på Kongsten. Vi er i direkte kontakt med høyskolen med de fagmiljøene som er der, kun få meter unna oss. Og ikke minst, vi er i sentrum av byen, sier rektor ved Wang Toppidrettsgymnas i Østfold, Petter Wilhelmsen. 

– Her er det idéelt fordi vi har nærheten til FFK, Stadion, Stjernehallen og ballklubben på Kongsten. Vi er i direkte kontakt med høyskolen med de fagmiljøene som er der, kun få meter unna oss. Og ikke minst, vi er i sentrum av byen, sier rektor ved Wang Toppidrettsgymnas i Østfold, Petter Wilhelmsen. 

Wang – for de som vil se hvor langt de kan komme

-Vi er et gymnas for spesielt sportsinterresserte ungdommer fra 16-19 år. De skal få et tilbud slik at de lettere skal kunne satse på en idrettskarriere når de er ferdige med videregående, sier rektor Petter Wilhelmsen ved Wang Toppidrettsgymnas.

– De som søker til Wang er de som har et mål om å bli virkelig gode og som vil se hvor langt de kan nå – samtidig som de får seg en videregående utdanning, sier rektor Petter -Wilhelmsen. Ca 65% av elevene er fra Fredrikstad, mens resten er utenbys fra. – Wang er et av 4 godkjente topp-idrettsgymnas i Norge. Vi er godkjent av UDIR i  forhold til både skole- og idrettsfag. I tillegg har vi en godkjenning fra Olympiatoppen.

Profilerte trenere
–Vi benytter de beste trenerne som er tilgjengelige her i Østfold. Tom Freddy Aune, Tor Øivind Ødegård og Trond Magnussen er kjente navn. Dette er trenere som vet hva som skal til for å nå toppen. De har gjerne erfaring som proffe trenere eller utøvere og vet akkurat hvordan man skal trene i de enkelte idrettene.

Supplement til klubbene
– Det er ingen tvil om at den største jobben for å få folk gode, blir gjort i klubbene. Wang skal derfor være et godt supplement til klubbene og vi tilpasser oss i forhold til dem. På den måten unngår elevene å trene det samme på skolen som klubben deres gjør på kvelden. 

Elevene presterer
– Grace Bullen, Håvard Åsheim, Ludvig Begby, Marlen Aakre og Ola Lønn Jensen, er eksempler på elever som har gjort det bra i år. Vi har både FFK-spillere og A-lagsspillere i Stjernen som er eller har vært hos oss. Det er morsomt å lese Fredriksstad Blad, der det nesten daglig er artikler om idrettsutøvere som er eller har vært elever hos oss.

– Grace er et råskinn. Ekstremt treningsvillig, dedikert og 100% tilstede hele tiden. Så det å kunne kombinere hard trening med skole og få de resultatene hun får, er imponerende. Hun er et eksepsjonelt talent som i tillegg har den innstillingen som skal til.

Nærhet til idrettsanlegg og fagmiljø
– Wang startet 2002 i Moss. Grunnen til at vi flyttet til Fredrikstad og Værste, var at vi fikk en fordobling av elev-antallet og måtte flytte et eller annet sted. Erfaringsmessig visste vi at vi måtte ha lokaler i forbindelse med et idrettsanlegg og gjerne en klubb. Både i forhold til kort vei til treningsfasiliteter og til den daglige diskusjonen med fagpersoner utenfor skolen. Vi vurderte flere løsninger, blant annet i Moss. 

– Her er det idéelt fordi vi har nærheten til FFK, Stadion, Stjernehallen og ballklubben på Kongsten. Vi er i direkte kontakt med Høgskolen i Østfold og de fagmiljøene som er der. Alt kun få meter unna oss. Og ikke minst, vi er i sentrum av byen. 

– Det var når vi så alt dette at vi tenkte at ”dette er perfekt, det går vi for!” Dette er med andre ord et veldig interessant område å være på, avslutter den fornøyde rektoren.