160 kompetansehoder på plass midt i hjertet av Fredrikstad

Kreativ bikube

Værstetorvet er et nytt og spennende bygg som pryder Fredrikstad sentrum. Ikke bare er den utvendige arkitekturen nytenkende. På innsiden jobber det ingeniører, IT-konsulenter og arkitekter side om side i delvis åpne landskap. Målsettingen er å skape synergier på tvers av bedriftene.

Fylt til randen av høy kompetanse innen ingeniørfag, teknikk, IT, toppet av kreative arkitekter, er Værstetorvet et spennende bygg på mange måter. Bygget er signert Griff Arkitektur, som også har flyttet inn.

Se ledige lokaler på Værste

Tung kompetanse

IT- og infrastrukturselskapet Atea vurderte hele Østfold, før de bestemte seg for Fredrikstad sentrum og Værste. De har tatt med seg 50 ansatte og ser på det som veldig viktig å være tett på miljøer innen utdanning, teknologi, helse, kultur og idrett. 

Spennende utvikling

I tillegg til Atea, fyller Rambøll nesten hele annen etasje. I følge Lars Petter Lauritzen hos Rambøll, var det mange grunner til at de valgte Værste framfor blant annet Grålum. 

– Plasseringen var et strategisk valg for Rambøll, slår Lauritzen fast. – Vi har sterk tro på at utviklingen av Værste vil medføre mye bra for oss. 

Etablert teknologimiljø

– Det er allerede etablert et sterkt teknologimiljø med både utdanning og andre beslektede kunnskapsbedrifter, som vi ser at vi kan få synergier av. 

I tillegg ønsker vi å være godt synlige overfor ingeniørhøyskolen for å lettere kunne rekruttere de beste hodene. 

Sentrumsnært er viktig

– Det var også mange andre grunner som veide tungt, fortsetter han. – Her ligger vi praktisk talt midt i sentrum, med alle urbane fasiliteter rett utenfor kontordøra. Det tror vi vil være viktig for våre nåværende og framtidige ansatte. Kaffebar, frisør, handel og ikke minst offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Og som en bonus for alle som plasserer seg på Værste - nærheten til den vakre elva, avslutter Lauritzen med et smil.

– Det er allerede etablert et sterkt teknologi-miljø med både utdanning og andre beslektede kunnskapsbedrifter, som vi ser at vi kan få synergier av.
— Lars Petter Lauritzen