Fagskolen i Østfold flyttet hit til Værste i januar 2012 og siden den gang har vi hatt en vekst i antall studenter på hele 57% frem til august 2017. Geografisk plassering og utvikling av nye studietilbud tror jeg er de to viktigste årsakene til den gode veksten
— Ketil Solbakke, rektor Fagskolen i Østfold
Ketil-Solbakke-portrett-web-sort kvadrat.jpg
Lokaliseringen av Cowi på Værste passer oss fint av flere grunner. Vi har flere samarbeidende teknologibedrifter og Østfoldforskning i gåavstand. I tillegg underviser vi på Høgskolen i Østfold, som ligger i nabobygget.
— Lillian Ovell, Cowi
– Her er det idéelt fordi vi har nærheten til FFK, Stadion, Stjernehallen og ballklubben på Kongsten. Vi er i direkte kontakt med Høgskolen i Østfold og de fagmiljøene som er der. Alt kun få meter unna oss. Og ikke minst, vi er i sentrum av byen.
— Petter Wilhelmsen, rektor Wang Toppidrettsgymnas
Høgskolen i Østfold har en strategi om være en drivkraft i den regionale utviklingen. Likeså skal HiØ videreutvikles som en nasjonalt attraktiv høgskole.
— Carl-Morten Gjeldnes, direktør Høgskolen i Østfold
Folk-.jpg
COWI, Rambøll, Atea og Multiconsult. Tunge nasjonale kunnskaps­bedrifter som alle er lokalisert i gåavstand fra Høgskolen i Østfold, midt i Fredrikstad sentrum. Fredrikstad har blitt en vital kunnskapsby som tiltrekker seg både spennende bedrifter og kloke hoder.
— Lill Andrea Just-Larsen, Eiendomskonsulent Værste AS
Lill-Andrea-Just-Aas-SH.jpg