Åpning av Værstetorvet 1

 

Etter 18 måneder med prosjektering og bygningsarbeid kunne vi i mai endelig markere den offisielle åpningen av Værstetorvet 1! Vi i Værste er stolte av nybygget som er et signalbygg midt i Fredrikstad sentrum! Alle leietakere er på nå på plass i bygget, som huser tilsammen 160 arbeidsplasser; et meget kompetent og kreativt teknologihodehus!

En attraktiv by krever et levende sentrum, det er derfor viktig at det etableres både arbeidsplasser og boliger i sentrum. Boliger sørger for døgnkontinuerlig liv på området hele uken, også når butikker er stengt og kontorlysene er slukket.

Klyngestrategien er sentral for utviklingen av Værsteområdet.  Med Værstetorvet 1 styrkes den allerede etablerte teknologiklyngen. Tre av landets største rådgivende ingeniørselskaper, Rambøll, Cowi og Multiconsult, er alle lokalisert et steinkast fra Høgskolen. Det er viktig at slike kompetansemiljøer tar en synlig plass i bybildet og knytter tilhørighet og relasjoner til Høgskolen i Østfold og Østfold Fagskole, samt deres mange studenter. Det nye bygget blir nærmeste nabo og deler park og uteområder med studentene. Samtidig opplever vi også at urbane kvaliteter er viktig for leietakerne ved valg av lokaler. Kampen om fremtidig arbeidskraft er stor og bedriften som lokaliserer seg urbant som på Værstetorvet vil kunne fremstå mer attraktive for studenter og unge som har studert og vent seg til mer urbane byer både i Norge og utlandet. Her får arbeidstakerne byliv og bredt kultur- og restauranttilbud rett utenfor døren. Jeg er overbevist om at dette blir mer avgjørende for å fremstå som attraktiv i konkurransen om de beste talentene i fremtiden.

Værstetorvet 1 er starten på en større utbygging ved foten av gangbroen. Værsteorvet 1 er det første av flere bygg som vil ramme inn byrommet «Værstetorvet», som blir områdets svar og kommunikasjon mot Stortorvet.  I desember åpnes en kunstisbane - med utlån av skøyter til store og små, på Værstetorvet. Mange kjenner slike tilbud fra Spikersuppa i Oslo, Rockefeller Center i New York mv., men banen vil også tilrettelegges for aktivitet og rekreasjon i sommerhalvåret med blant annet sandvolleyballbane. Samtidig åpner vi gjennom en storslått portal et nytt byrom opp i Høgskoleparken. En nydelig grønn oase for å kunne tenke store tanker på en høyde midt i byen. Velkommen opp!