Nerven på Værste er viktig for oss

– Vi flyttet hit til Værste i januar 2012 og siden den gang har vi hatt en vekst i antall studenter på hele 57% frem til august 2017. Geografisk plassering og utvikling av nye studietilbud tror jeg er de to viktigste årsakene til den gode veksten, sier rektoren ved Fagskolen i Østfold, Ketil Solbakke.

 

- Fagskolen i Østfold tilbyr utdanninger innenfor helse- og oppvekstfag og tekniske fag. For en som blant annet utdanner ingeniører, er det fantastisk å ha en beliggenhet som har så stor byggeaktivitet hvor mange faggrupper er representert. Nærheten til Helsehuset er også et fortrinn for våre helseutdanninger.

 

– At vi ligger sentrumsnært gjør at all kollektivtransport er like i nærheten, noe som er en stor fordel for både studenter og ansatte. Vi har i tillegg gode parkeringsmuligheter for de studentene og ansatte som har behov for det.

 

For å oppsummere, vil jeg si at det er "nerven" her på Værsteområdet som er unik. Vi ligger midt i et dynamisk område. Her er det noe som gir oss et fortrinn som tilbyder av høyere yrkesfaglig utdanning, avslutter den framoverlente rektoren på Fagskolen i Østfold, Ketil Solbakke.

 

 

Det er “nerven” her på Værsteområdet som er unik. Vi ligger midt i et dynamisk område. Her er det noe som gir oss et fortrinn som tilbyder av høyere yrkesfaglig utdanning
— Ketil Solbakke, rektor Fagskolen i Østfold
Ketil-Solbakke-portrett-sirkel.jpg

Fakta:

Fagskolen i Østfold eies av Østfold fylkeskommune og har rundt 40 ansatte og innleide - og rett i underkant av 500 studenter. Skolen gir muligheter for en høyere yrkesfaglig utdanning innen helse- og oppvekstfag og tekniske fag. Fagskolen i Østfolds praktiske tilnærming kombinert med tett samarbeid med arbeidslivet og realistiske prosjekter gir studentene et unikt fortrinn i arbeidslivet – som spesialister og mellomledere. Flere av studiene gir formelle kvalifikasjoner og sertifiseringer som er svært etterspurte på arbeidsmarkedet.