Byutviklingsprosjektet “Værstetorvet” er et helhetlig byutviklingsprosjekt, som svarer på byens vedtatte mål­settinger for utvikling av sentrum. Prosjektet inneholder boliger, kontorer, og handel. Grepet vil være det største enkeltprosjektet i Fredrikstad i moderne tid, og har som målsetting å bidra til et større, mer levende og mer urbant bysentrum.
— Trond Delbekk, adm. direktør Værste AS

NÆRINGSAREALER TIL LEIE

NYHETER

MEDIEKLIPP

COWI, Rambøll, Atea og Multiconsult. Tunge nasjonale kunnskaps­bedrifter som alle er lokalisert i gåavstand fra Høgskolen i Østfold, midt i Fredrikstad sentrum. Fredrikstad har blitt en vital kunnskapsby som tiltrekker seg både spennende bedrifter og kloke hoder.
— Lill Andrea Just-Larsen, Eiendomskonsulent Værste AS
 
Høgskolen i Østfold har en strategi om være en drivkraft i den regionale utviklingen. Likeså skal HiØ videreutvikles som en nasjonalt attraktiv høgskole.
— Carl-Morten Gjeldnes, direktør Høgskolen i Østfold
Folk-.jpg
Lokaliseringen av Cowi på Værste passer oss fint av flere grunner. Vi har flere samarbeidende teknologibedrifter og Østfoldforskning i gåavstand. I tillegg underviser vi på Høgskolen i Østfold, som ligger i nabobygget.
— Lillian Ovell, Cowi
– Her er det idéelt fordi vi har nærheten til FFK, Stadion, Stjernehallen og ballklubben på Kongsten. Vi er i direkte kontakt med Høgskolen i Østfold og de fagmiljøene som er der. Alt kun få meter unna oss. Og ikke minst, vi er i sentrum av byen.
— Petter Wilhelmsen, rektor Wang Toppidrettsgymnas
Værste skal være en levende bydel som lever hele døgnet, og det er menneskene som skaper trivselsfaktoren. Derfor er miksen av boliger, næring, kultur, grøntarealer, treningstilbud og restauranter viktig.
— Roy Jacobsen, prosjektsjef Værste AS